Výstupy z 21.INSPIRE ESPUS Školenia "INSPIRE & OSM"

Dňa 22.12.2022 Ministerstvo životného prostredia SR zorganizovalo 21.INSPIRE ESPUS školenie zamerané na tému “INSPIRE & OSM”. Príspevok poskytuje výstupy z tohto podujatia.
Podujatie, realizované v rámci [projektu ESPUS](https://inspiresr.sazp.sk/projekty/espus), ponúklo predstavenie komunitnej iniciatívy Open Street Map (OSM) v rámci ktorej sa podarilo za relatívne krátky čas vytvoriť mapové “pokrytie” výraznej časti Zeme.  Podujatie poskytlo informácie o samotnej databáze OSM, spôsoboch prístupu, využívania údajov, synergiách s INSPIRE ako aj možnostiach príspevku k obsahu OSM a aktivitách komunitného mapovania. **Videozáznam** Jednotlivé príspevky sú dostupné aj prostredníctvom YouTube videozáznamu:
**Prezentácie** [00 Predely](https://drive.geocloud.sk/s/JmicGYJCpxitt5g) [01 Úvod do Open Street Map](https://drive.geocloud.sk/s/FKMqZAiKg6ZyMcB) [02 Použitie OSM](https://drive.geocloud.sk/s/WaLnFRWJ7kticGF) [03 Synergie s INSPIRE](https://drive.geocloud.sk/s/DfEgs53RfcQTXo2) [04 Komunitné mapovanie](https://drive.geocloud.sk/s/gACxHsH9L9RfzHt)