Prvá česko-slovenská INSPIRE konferencia

Slovenská agentúra životného prostredia a CENIA, česká informační agentura životního prostředí organizujú v dňoch 27.-28.11.2012 vo Vzdelávacom a informačnom centre Floret v Prahe - Průhonice spoločnú česko-slovenskú INSPIRE konferenciu pod názvom Inspirujme se efektivitou. Jeho súčasťou budú aj prezentácie z oblasti implementácie INSPIRE na Slovensku a tretí ročník Slovenského INSPIRE info day. niekoľko rokov sa na týchto akciách zaoberáme implementáciou Smernice INSPIRE, identifikáciou problémových oblastí a ich riešením. Tento rok sa zaujímame o to, kde a ako bol efektívne využitý jeden nápad pre vyriešenie niekoľkých problémov. Používate také riešenia? Alebo ich úspešne vyvíjate a predávate na Slovensku alebo v zahraničí? Príďte nás inšpirovať. Súčasťou konferencie je aj workshop medzinárodného projektu [smeSpire](/projekty/projekt-smespire), ktorého je Slovenská agentúra životného prostredia členom.
Hlavné témy konferencie: - Realizované riešenia nad údajmi INSPIRE, - Využitie (nielen) INSPIRE služieb, - Využitie GIS aplikácií (nielen) pre implementáciu INSPIRE, - INSPIRE, GIS a územné plánovanie, - Vybrané projekty využívajúce princípy INSPIRE, - SEIS (Shared Environmental Information System), - GMES (Global Monitoring for Environment and Security).
Konferencia sa koná pod záštitou **Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky** a **Ministerstva životného prostredia Českej republiky** za účasti Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, Úradu geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky, Ministerstva vnitra České republiky a České asociace pro geoinformace.
Ďalšie informácie môžete získať na stránke konferencie: , kde sa účastníci môžu registrovať a posielať svoje príspevky[. ](http://www.inspirujmese.cz/)
Všetci priaznivci geoinformatiky sú srdečne pozvaní.
INSPIRE tím CENIA a SAŽP